به قهوه چی خوش آمدید

مقالات قهوه چی

۰۹ تیر

زندگی مشترک در نانوایی سنگکی!!

نشانی نانوایی را در کوچه‌ای فرعی در خیابان مژده پیدا می‌کنیم. از آنجا کافیست رد بوی نان تازه را دنبال کنیم تا به نانوایی صغری خانم و همسرش برسیم. نزدیک ظهر است و خلوت بودن نانوایی فرصت خوبی برای گفت‌وگو با بانوی نانوا در اختیارمان می‌گذارد. صغری خانم به گرمی پذیرایمان می‌شود و در حالی […]

۰۲ تیر

عجیب ترین نان دنیا !!!

هنرمندی موسوم به «کیتیوات اوناروم» که در قنادی و پخت نان پدرش در شهر راچابوری در کشور تایلند مشغول به کار است، نان هایی می پزد که هر کدام یکی از اعضای بدن انسان را به تصویر می کشند و تا حدی ترسناک به نظر می رسند. نکته عجیب این نان ها این است که […]

۲۶ خرداد

چرا قهوه چی ؟؟

۷ فایده ی استفاده از اپلیکیشن قهوه چی نیازی نیست که شما نانوای محترم تمام آگهی ها را نگاه کنید یعنی شما با توجه به نیازتان از اپلیکیشن و قسمت دسته بندی استفاده می کنید، یعنی اگر دنبال کار می گردید فقط می روید به قسمت درخواست کارگر و آگهی های  کسانی که درخواست کارگر […]

۲۰ خرداد

تاریخ استفاده از جوش شیرین

در این مطلب به نقل خاطره‌ای از یکی از شاطران قدیمی شهر ری می‌پردازیم هنگامی که با دو نفر از دوستان، عصر یکی از روزهای جمعه، در فصل بهار سال ۱۳۲۰ برای خرید نان، جهت عصرانه، به یک دکان نانوایی تافتونی رفته بودم، دیدم خمیر خراب شده و شاطر هرچه نان به تنور می‌زند بند […]

۱۲ خرداد

نان لواش به نام ایران و به کام ارمنستان!!!

نان لواش که از نان‌های سنتی کهن ایرانیان است و با نام های لَواش، لِواش و لَباش  شناخته می شود نوعی نان نرم، تخت و نازک به ضخامت حدود سه میلیمتر است که از مخلوط آرد، آب، خمیر مایه و نمک تهیه می شود. گاهی اوقات روی این نان کنجد یا خشخاش هم می پاشند. […]

۱۴ اسفند

اَجیر شاطری!!

در دکان نانوایی سنگکی هیچ‌گاه به کسی تکلیف نمی‌کردند شاطری یاد بگیرد بلکه علاقه به آموختن فن شاطری، و به اصطلاحِ شاگرد نانواها، عشقِ به شاطری، چیزی بود که در قلب هر جوانی که در نانوایی کار می‌کرد، به وجود می‌آمد و عشقِ به شاطر شدن به حدی شدید بود که نذرها می‌کردند و شب‌های […]

۱۳ اسفند

شاطرِ یک شانه!!

شاطرِ یک شانه!! شغل نانوایی یکی از سخت‌ترین شغل‌هاست، به خصوص اگر کسی در نانوایی شغلش شاطریِ سنگک باشد. هر چند شاطری در نانواییِ سنگک، بالاترین رتبه است ولی سختیِ کار هم دوچندان است. با مشاهده‌ی بدن لخت و در حال ایستاده‌ی شاطری که چند سال به طور مداوم کار کرده است، دیده خواهد شد […]

۰۹ اسفند

ابتکار یک خلیفه!!

ابتکار یک خلیفه امروزه در نانوایی‌های تافتونی، با افزودن جوش شیرین به خمیر، آن را زود چاق می‌کنند و برای پختن آماده می‌سازند ولی، در صورتی که استفاده از جوش شیرین در خمیر تافتونی، از اول مرسوم نبوده است. در حدود نود سال قبل، به ابتکار یک خلیفه، استفاده از جوش شیرین در خمیر تافتونی، […]

۰۷ اسفند

گِل حرامزاده

گِل حرامزاده!! در قدیم پیشکارِ دکان از صحرا یا هر کجا که خاک رس داشت مقداری در جوال ریخته و با دوش به سوختدان حمل می‌کرد و آن را پس از کوبیدن و سَرَند کردن با موی پاچه بز که پادو از دکان های کَله پزی و معمولا مجانی گرفته و آورده بود، کاملاً مخلوط […]

۰۷ اسفند

لَنگ گذاشتن!!

لنگ گذاشتن، در عرف نانوایی، عملی زشت و ناپسند بود و در این زمینه به داستانی واقعی به نقل از شاطر داوود اشاره می کنیم: یکی از شاطران نامی و معروف زمان خود که چندین اَجیر تربیت کرده و به آنها فن شاطری آموخته بود، به نام شاطر عبدالله، او در یکی از سنگکی های […]